En människa med hjärtat på rätta stället gör skillnad

Foto: Jonas Bilberg

Tekniken utvecklas till otroliga möjligheter men kundservice handlar i första hand om ett gott bemötande människor emellan.

I vår digitala värld drivs utvecklingen av kundservicen alltmer av kunderna själva. De kräver mer och vill ha snabbare service. De vill avgöra själva hur de vill bli bemötta och hur de vill ha kontakt med oss företag. Därför blir det viktigare och viktigare att kunna ge varje kund en unik och personlig upplevelse. Med mer lyhördhet, med mer individanpassning.

Några vill hjälpa sig själva och får fullt stöd av en personligt väl anpassad webbsida – strukturerad text för dig, tilltalande bildsida för mig. Här drömmer jag också om att skapa ett internetbaserat ”My ABB”, i stil med det som finns inom konsumentsidan. Där skulle kunden kunna se sin nya transformator monteras i fabriken och följa leveransen dag för dag.

Människa och teknik i smart samarbete

Några kunder kan få all den hjälp de önskar av en maskin, en robot, som ger snabbt svar på enkla frågor. Men de flesta industrikunder vill ha kontakt med en människa. Nu och i framtiden. Alltså förenar vi det mänskliga med nyaste teknik bakom kulisserna. Robotar och IT-system samarbetar med oss så att vi kan ta det mänskliga mötet med kunden till världsklass. Jag ser framför mig är ett välutvecklat systemstöd som hjälper oss att veta mer om och lära känna varje kund. En ”bekantskap” som bidrar till att kunden känner sig väl omhändertagen och får snabb, korrekt service. Med flyt. Utan ansträngning.

Ett gott bemötande människor emellan är det viktiga i all kundservice – och det blir allt mer betydelsefullt. Robotar och IT-system klarar mycket men har inget hjärta. En människa med hjärtat på rätta stället gör skillnad!

Varmt välkommen att kontakta oss!

Categories and Tags
About the author

Amanda Quant-Christiansson

Jag är född i Wales, Storbritannien och flyttade till Sverige 1989 för kärleken. Jag har arbetat i många olika roller, bland annat som säljare, teknikchef, kundservicechef och i flera branscher – IT, möbler, mjukvarusimuleringar och alltid arbetat nära kunden. Jag började på ABB september 2012 som Kundservicechef och Kundombudsman för Sverige och stormtrivs i rollen och företaget. Jag bor i Västerås med min man Lasse och vi har tre utflugna söner. På fritiden är jag yogainstruktör på Friskis & Svettis. Följ mig gärna på Twitter: @AmandaQuant1. Foto: Pia Nordlander
Comment on this article