“Jag tycker om att jobba med frihet under eget ansvar”

Detta besök kommer inta att bli som de andra två. Den här gången kommer det inte att vara någon ingenjör som går och visar mig en massa tekniska prylar.

Namn: Fernando Duran
Ålder: 38
Stad: Västerås
Titel: BU MP Global Deployment Manager
Utbildning: Bachelor of science in industrial engineering
Antal år på ABB: 6 år

Innan träffen har jag fått lite kort information om vad personen jag ska träffa jobbar med. Fernando Duran jobbar för Business Unit Measurement Products. Rollen är 100% global. Detta innebär att han är stationerad i Västerås men arbetar till 100% med andra ABB länder inom sitt affärsområde. Hans ansvar som BUMP Global Deployment manager och BUMP Demand Management handlar egentligen om att utveckla, koordinera och implementera vissa typer verktyg/tools/systems & processer för alla 34 local business unit och 19 fabriker inom hans business unit.

Fernando är väl förberedd när jag kommer. Han har gjort iordning en lista som vi skall gå igenom. Mitt första intryck är att Fernando är en väldigt strukturerad kollega. Vilket jag tror att man måste vara om man sitter i telefonmöten 60 % av arbetstiden.

Kontoret i Milano
Kontoret i Milano

Fernando sitter fysiskt i Sverige, men rapporterar inget till Sverige. Hans ena chef sitter i Italien och den andra sitter i USA. Han har även två team som stöttar honom när det kommer till mer tekniska frågor, de sitter i Italien och i Polen. Det blir så klart mycket telefonmöten. Kollegan som sitter bredvid Fernando kan inte vara allt för nöjd tänker jag.

Hur är du som arbetskamrat?
– Ja, det kanske Thomas borde svara på (kollegan som sitter bredvid). Men ur mitt perspektiv, ganska dålig tror jag. Jag går sällan och fikar. Jag jobbar ju inte direkt med någon här men jag försöker vara social så gått som det går.

– Kan bara flika in att han är alltid på gott humör, säger Thomas.

Ett telefonmöte kan vara mellan 1-3 timmar långt och tillsammans med 3-5 personer. Vanligtvis talar man engelska men det förekommer även spanska när man talar med Sydamerika. Det är alltid en som är styrande i mötet, det vill säga en ordförande som har kallat till mötet. I de flesta möten delar man även skärm så att alla kan följa med från sin egen dator.

I min värld fungerar det här med gruppsamtal inte speciellt bra. När vi skall göra grupparbeten i skolan kring jul är alla hemma i sin hemstad och vi får ta ”mötet” på telefon. Vi pratar i mun på varandra redan när vi säger hej och det slutar med att ingen vet vem som ska säga hejdå. Vi skulle inte ha klarat oss utan en webcam. Ni använder inte er webcam när ni har möte?

– Nej, det tror jag inte är tillåtet. Det hade varit kul att testa, men det fungerar bra utan. Vi har kommit förbi det här med att prata i mun på varandra. I början är det svårt men man lär sig efter ett tag.

Det finns andra utmaningar i samband med telefonmöten. Engelskan kan t ex vara väldigt olika beroende på vilket land man kommer ifrån.

– När man talar med någon i Asien får man ofta anstränga sig lite mer och fråga mycket då man inte förstår. Är man ovan kan det vara svårt men man vänjer sig. Vi spaltar alltid ner vad det är vi har sagt efter varje möte.

Kulturskillnader märker du av dem?
– Nej inte så mycket. På ABB har vi en ganska gemensam syn på hur vi jobbar. Man skulle kunna se oss som en familj med samma mål. Vi vet vad vi vill när vi har ett möte och alla jobbar åt samma håll. En skillnad skulle kunna vara innebörden av ett ja i olika länder. Det kan betyda allt från ”ja, jag fixar det” till ”nja”. I sådana lägen vinner man mest på att vara ödmjuk, försöka förstå skillnaderna. Lyssna och vara förberedd.

Trerättersmiddag i Kina med ABB kollegor.

Trerättersmiddag i Kina med ABB kollegor.
Trerättersmiddag i Kina med ABB kollegor.

Min första tanke är tidsskillnaderna, jag tänker att det måste vara svårt att få ihop vanliga arbetsdagar när man ska ha telefonmöte med Asien och USA. Fernando löser situationen genom att ta med sig telefonen hem. Arbetstiderna är väldigt flexibla men sju på morgonen är hans lägsta gräns. När han har möten med USA är det oftast på kvällen, runt tio-tiden.

Vilka egenskaper bör man ha för att klara av ditt jobb?
– Man måste vara driven, flexibel och ha en bra social kompetens. Man måste kunna prata med människor och förstå dem. Även vara bestämd och strukturerad.

– Att bara prata i telefon räcker inte alltid. Ibland måste man sitta ansikte mot ansikte, det gör en markant skillnad på mötet. Man bildar en personkemi som man sedan har kvar nästa gång vid ett telefonmöte och då går det betydligt lättare. Jag gör runt 6-10 resor årligen men försöker att begränsa dem på grund av ekonomiska-, miljö- och tidsbesparingar.

Fernando tillsammans med kollegor.
En del av jobbet är att vara social och mingla.

Tappar man suget på att resa privat om man reser mycket med jobbet?
– Nej, jag har inte tappat suget. Det är en stor skillnad mellan att resa privat och resa med jobbet. När jag reser med jobbet hinner jag inte med så mycket mer än jobb. Men visst man ser mycket av världen när man reser. Att komma iväg är väldigt lockade för många, men man måste begränsa det så att det inte blir för mycket.

Fernando Duran i USA och 50 grader.
Varm dag i Usa, runt 50 grader.

Om du fick uppfinna en uppfinning vad skulle det vara?
– Kommer du ihåg den här filmen Flugan? En gammal film. Där kunde man transportera sig från en maskin till en annan plats. En sådan maskin skulle jag vilja uppfinna.

Jag har ju faktiskt inte sett denna film, jag kanske är för ung? Det brukar vara så. Jag var tvungen att fråga om filmen verkligen hette Flugan. Det gjorde den. Hittills verkar det som att de jag besöker vill uppfinna något de är i behov av. Att Fernando skulle behöva en maskin som kan transportera honom kan man ju förstå. Gustaf Lartén som jag besökte första gången ville uppfinna internet och Jonas Gärd som var min senaste träff ville stå som uppfinnare till paraplyet i paraplydrinken. Intressant.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med jobbet är människorna. Kanske inte just att prata i telefon, men kontakten med människorna. Utmaningen att jobba under press, det händer alltid saker. Självklart är resorna också ett plus, men det får inte bli för mycket resande.

Visste du att:
– Att jag har varit salsainstruktör och har
haft över 100 elever. Jag har jobbat som salsainstruktör i 15 år men när barnen kom fanns inte tiden. Min fru är också instruktör, det var så vi träffades. Så vi är ganska duktiga när vi går ut och dansar.

Frågan är skickad från Jonas Gärd: Varför är du kvar på ABB?
– Jag trivs. Det är ett bra och ganska unikt jobb. Jag tycker om att jobba med frihet under eget ansvar. Jag bestämmer över mitt eget schema, det passar perfekt för mig.

En fråga att skicka:
– Nämn tre saker som ABB måste förbättra sig inom, tre konkreta punkter?

Stort tack till Fernando för ett trevligt samtal!

/ Caroline

Categories and Tags
About the author

Caroline Andersson

Hur ser en vardag ut på ABB? Under kategorin Karriär kan du träffa några intressanta medarbetare. Hur har deras väg till jobbet sett ut, vilka är de största utmaningarna och möjligheterna i deras roller på ABB? Jag har studerat internationell marknadsföring på Mälardalens högskola i Västerås. Sommaren 2011 började jag sommarjobba på ABB med Employer branding och det var då min resa började.
Comment on this article