Poikkeusoloihin apua ABB:n digitaalisesta osaamisesta

Poikkeusaika on saanut aikaan kaksijakoisen tilanteen. Samaan aikaan kun olemme ottaneet valtavan digiloikan, monia kriittisten kohteiden huoltoja on jouduttu perumaan tai siirtämään poikkeusolojen vuoksi. ABB on jo vuosia kehittänyt digitaalista teknologiaa, josta on apua nopeaan reagointiin vikatilanteiden sattuessa. Poikkeusaikojen jatkuessa haluamme tarjota osaamistamme veloituksetta.

Kevään ja kesän aikana koronakriisi pakotti meidät harppaamaan kohti yhä digitaalisempaa tulevaisuutta. Keväällä lapsemme kävivät koulua kotona, tekivät etätehtäviä ja kuuntelivat opettajan opetusta erilaisilla alustoilla. Lomien jälkeen me aikuiset jatkamme edelleen etätyötä ja keskustelemme kollegoiden, asiakkaiden ja toimittajien kanssa verkon yli. Uskon, että osa näistä toimintatavoista jää pysyviksi käytännöiksi. Digitaalisuus ja sen eteneminen on ollut nähtävillä jo pitkään. Koronakriisin aikana kehitys on vain pakon edessä nopeutunut ja yleistynyt hurjalla vauhdilla.

ABB on viime vuosina investoinut runsaasti digitaalisen teknologian kehittämiseen. Erilaiset sähköiset komponentit ja antureilla varustetut järjestelmät, jotka mittaavat reaaliaikaisesti ja jatkuvasti erilaisia suureita ja keräväät dataa, ovat meille arkipäivää. Näitä samoja laitteita ja järjestelmiä voidaan helposti kytkeä suojattujen väylien avulla pilvialustaan. Pilvessä tietoa analysoidaan ja tietoa tuotetaan selkeästi visualisoituna loppukäyttäjille. Tällaista tietoa saadaan esimerkiksi erilaisten järjestelmien energiankulutuksen seurannasta: ennusteita ja raportteja laitteistojen kunnosta ja analyysia vikatilanteista. Erilaisia käyttökohteita on useita.

Näyttää siltä, että koronapandemian vuoksi fyysisiä kohtaamisia rajoitetaan edelleen runsaasti. Rajoitusten vuoksi perinteisiä huoltoja ja huoltoseisakkeja on peruttu tai siirretty tulevaisuuteen. On ajauduttu tilanteeseen, jossa voidaan reagoida vain vikatilanteisiin ja korjata välttämättömimmät ongelmat.

Ongelma ja sen mahdolliset vaikutukset ovat ammattilaisten tiedossa. Onneksi ongelmaan on myös olemassa ratkaisuja, joihin ABB pystyy tarjoamaan apuaan. Jotta elämämme ei poikkeusoloissa näiden seurannaisongelmien vuoksi enää vaikeutuisi, ABB tarjoaa valikoituja ohjelmia ilmaiseksi asiakkaidensa käyttöön vuoden loppuun saakka. Ohjelmat ovat nyt vapaasti ladattavissa ABB Ability Marketplace™ -kauppapaikasta.

Otetaan yhdessä digitalisaation tuomat edut käyttöön myös sähkönjakelussa!

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Mikko Mäkäräinen

Olen toiminut 23 vuotta ABB:llä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä globaalisti, muun muassa Australiassa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä toimin ABB Electrification liiketoimintajohtajana Suomessa. Yhdessä kehitämme turvallisempaa ja älykkäämpää sähkönjakelua kestävällä tavalla. Juuri tällä hetkellä mielenkiintoni kohdistuu digitalisaation kehittämiseen perinteisessä sähkönjakeluliiketoiminnassa.
Kommentoi