Robotit tuovat työtä

Globaalissa taloudessa yritykset taistelevat olemassaolostaan, kilpailukyky on todistettava joka päivä. Robotit parantavat tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Robotit parantavat tuottavuutta ja tuottavuus kilpailukykyä. Elämme valmistavan teollisuuden murrosaikaa, aikaa jossa perinteisen työn profiili muuttuu. Ihmisen työnkuva tulee valmistavan teollisuuden osalta olemaan tulevaisuudessa toinen kuin historiassa, tai jo tänään. Robotit tekevät valmistavan teollisuuden kokoonpanotyöt tulevaisuudessa. Vievätkö robotit siis meidän työt? Päinvastoin.

Robottien avulla valmistus voidaan pitää kotimaassa. Kun tuotanto toimii tehokkaasti, niin työpaikkoja syntyy. Valmet-Automotiven uutinen käynnistyvästä massiivisesta rekrytointikampanjasta viime viikolta kiteyttää sanoman ja tuo yli 1000 uutta työpaikkaa. Robotiikka on arkipäivää autoteollisuudessa ja ne yhdistettynä erinomaiseen suunnitteluosaamiseen takaavat globaalin kilpailukyvyn. Monet muut toimialat ovat vahvasti kehittymässä samaan suuntaan, ja niiden tuotteet suunnitellaan valmistettavaksi roboteilla. Näin syntyy kilpailukykyä.

Tuottavuutta voidaan nostaa pidentämällä työaikaa ja pitämällä työajasta maksettu korvaus samana. Askel on oikeaan suuntaan, mutta robotiikka ja automaatio tekevät saman huomattavasti tehokkaammin. Robottien avulla tuottavuus nousee jopa yli 50 prosenttia ja samalla henkilöstön sairauspoissaolot pienenevät ja työtyytyväisyys kasvaa. Älä tyydy vähempään.

Robottiviikko 2016 on nyt täällä. Tule kokemaan robotiikan uusimmat tuulet ja löydä avaimet oman yrityksesi tuottavuusloikkaan!

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Janne Leinonen

Toimin ABB:llä Suomessa Robotics-liiketoimintayksikön johtajana. Työni on monipuolista ja saan työskennellä modernin tekniikan parissa kansainvälisessä yrityksessä. ABB:llä olen työskennellyt reilut kymmenen vuotta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin erilaisissa tuotehallinnan ja myynnin johtamistehtävissä. Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri. Nykyisessä työssäni tekniikka ja talous yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. On innostavaa, kun saa tehdä työtä robotiikan parissa yhdessä innovatiivisen porukan kanssa.
Kommentoi