Millainen on tulevaisuuden älykäs konesali?

Tulevaisuuden älykäs konesali tekee energiakauppaa ja hallitsee kapasiteettia joustavasti kysynnän mukaan.

Konesalit ovat teollisen vallankumouksen ytimessä ja oleellinen osa nopeasti muuttuvaa ja kehittyvää digitaalista ekosysteemiä. Samalla olemme siirtymässä perinteisistä pienistä ja keskisuurista konesaleista pilvipalveluita tuottavien yritysten teollisen mittakaavan konesaleihin, jotka viritetään palvelemaan suurten yritysten seuraavan sukupolven IT-tarpeita. Tässä muutoksessa tehokkuus on avainasemassa, koska jopa 40 prosenttia elinkaarikustannuksista aiheutuu energiasta. Olemme tunnistaneet kolme ulottuvuutta, jotka kuvastavat tulevaisuuden älykkäitä konesaleja.

1. Energiakaupalla tuloja

Suurten energiamäärien myötä operoijalle tarjoutuu mahdollisuus päästä kiinni uusiin tulovirtoihin ostamalla ja myymällä energiaa. Energiataseen reaaliaikainen hallinta ja optimointi vaativat nykyaikaisia automaatioratkaisuja. Samanaikaisesti konesalioperoija arvioi mahdollisuuksiaan päästä hyödyntämään uusiutuvaa energiantuotantoa hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

2. Kapasiteetin hallintaa kysynnän mukaan

Joustava kapasiteetinhallinta kysynnän mukaan nopeasti ja tehokkaasti on eräs toimialan suurimmista haasteista sähkönjakelun ja häiriöttömän sähkönsiirron (UPS) -järjestelmien puolella. ABB on kehittänyt tähän haasteeseen uuden älykkään modulaarisen MNS®-Up-ratkaisun, jossa sähkönsyöttö- ja UPS-ratkaisut on integroitu yhteen järjestelmään. Sen avulla kapasiteettia on helppo lisätä modulaarisesti 100 kW:n erissä. (Video: Upgrade your power supply architecture with MNS®-Up)

3. Erinomainen kyky kerätä tietoa

Älykkäällä konesalilla on 360 asteen näkyvyys ja kyky kerätä tietoa IoT-ympäristössä. Konesalioperoijat ja toimiala etsivät elegantteja ratkaisuja, jotka ovat tehokkaita, skaalautuvia ja uudistuvia. Älykäs konesali hyödyntää nykyaikaista automaatioratkaisua, johon integroidaan kaikki infrastruktuurit; myös liiketoimintaa tukeva ERP-toiminnanohjausjärjestelmä (Enterprise Resource Planning)  Kokonaisvaltainen automaatioratkaisu tukee konesalioperoijan tuotanto- ja liiketoimintaprosessia reaaliaikaisesti. Tästä syntyy merkittävää kilpailuetua.

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Timo Kontturi

Toimin Data Center -toimialavastaavana Suomen ABB:llä. Kehitän paikallisille ICT-yhtiöille ja konesalioperoijille suunnattua teknologia- ja palvelukokonaisuuttamme yhteistyössä globaalin ja paikallisen organisaatiomme kanssa. Työni on erittäin dynaamista, innostavaa, mielenkiintoista ja poikkitieteellistä digitaalisen vallankumouksen ytimessä sisältäen muun muassa strategista ja taktista markkinointia, teknologia- ja palvelukonseptien kehittämistä, myynnin johtamista, kansainvälisten ja paikallisten asiakkaiden sekä sidosryhmien tapaamisia. Olen työskennellyt ABB:llä vuodesta 2001 lähtien liiketoiminnan kehittämisen, markkinoinnin ja myynnin eri tehtävissä erittäin kansainvälisessä kehyksessä. Koulutustaustani on kansainvälinen liiketoiminta. Työssäni innostaa sen kansainvälisyys ja eri kulttuurit, dynaamisuus ja uuden kehittäminen.
Kommentoi