22 päivää lähtöön kohti Pariisia

Kuva: Team Rynkeby

Lähtöön on jäljellä 22 päivää, yli 200 kilometrin yhteispyöräily takana ja kenraaliharjoitus edessä. Jännitys tiivistyy, ja alan aavistaa, mitä on edessä.

Viime sunnuntaina Team Rynkebyn Espoon-joukkueemme osallistui Pirkan pyöräily -tapahtumaan, jossa ajoimme päämatkan eli 217 kilometriä. Taukoineen matka vei noin 10 tuntia. Lähtöpaikka oli Hakametsän jäähalli Tampereella, josta ensin ajoimme Nokian ja Hämeenkyrön kautta pohjoiseen Kuruun, ja sieltä reitti kiersi Näsijärven itäpuolitse takaisin Tampereelle. Reitti oli kerta kaikkiaan upea. Vaikka ryhmäajoissa, ja erityisesti vetoryhmässä, täytyy koko ajan olla tarkkana ja pitää fokus ajamisessa, saimme välillä nauttia kerrassaan upeista maisemista. Myös sää oli aurinkoisen hieno. Lämpöä oli ehkä muutama aste liian vähän ja pohjoistuuli hankaloitti etenemistä reitillä Näsijärven pohjoiskärkeen. Mutta sen jälkeen myötätuulessa vauhti alkoikin kohota. On aika uskomatonta, millaiseen vauhtiin koko porukalla on mahdollisuus päästä loivassa alamäessä, kun hyödynnetään peesikyyti. Jonkun tiimiläisemme nopeusmittari oli käynyt yli 60 kilometrin tuntinopeudessa. Reittiin kuului myös pitkiä pätkiä tasamaata myötätuulessa, jolloin matkamme eteni yli 40 kilometrin tuntivauhdilla. Nämä ovat pyöräilyn kohokohtia. Mutta onhan niitä ylämäkiäkin.

Pirkan pyöräily -tapahtuma antoi esimakua siitä, mitä matkalla Pariisiin on tulossa. Kyllä yksi 217 kilometriä sujui kaikilta hyvin kuten myös itseltänikin. Mutta heinäkuussa näitä Pirkan pyöräilyn tyyppisiä päiviä on 3-4 peräkkäin. Miten palaudun seuraavaan päivään, jolloin jalkoja taas tarvitaan? Ja siitä vielä seuraavaan päivään? Mitä jos vastatuulta on kaikkina ajopäivinä? Tyypillisin kesätuulensuunta on lounas, ja se tarkoittaisi meidän matkallamme vastatuulta. Pohjois-Saksa on maastoltaan tasaista, mutta peltoa ja aukeita paikkoja on paljon. Kieltämättä hiukan mietityttää. Mutta kuten sanotaan, maltti on valttia. Sehän ei ole se kuuluisa matka vaan vauhti, joka tappaa.

Näissä mietteissä valmistaudumme kohti ensi viikonlopun kenraaliharjoitusta, jossa ajamme kahdessa päivässä 400 kilometriä,  200 + 200. Lauantaina ajamme Vierumäelle ja sunnuntaina palaamme takaisin lähtöpaikalle Vantaankoskelle. Ja sitten olemme jälleen muutaman päivän lähempänä lähtöpäivää.

Andersin aiempi blogikirjoitus: Nousujohteisesti kohti Pariisia

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Anders Nordström

Työskentelen ABB Oy:n talousjohtajana. Olen pitkän linjan ABB:läinen, aloittanut vuonna 1987. Tieni ABB:llä on kulkenut taloushallinnosta monenlaisiin tehtäviin moottori- ja generaattoriliiketoiminnassa ja viimeiset 7 vuotta nykytehtävässäni talousjohtajana. Työni on monipuolista ja vaihtelevaa, mutta kuitenkin toimistotyötä, jonka vastapainona on aina ollut urheilu. Treenaaminen yhdessä toisten kanssa tavoitteellisesti sopii minulle. Hyväntekeväisyys yhdistettynä mieluisaan urheilulajiin innosti hakemaan Team Rynkeby -joukkueeseen.
Kommentoi