Älyttömästi liikenteessä

Liikenneruuhkassa jonot seisovat, kädet puristavat autonratteja ja otsasuonet pullistuvat. Päästöjä ja melua. Löytyisikö tälle älykkäämpää vaihtoehtoa?

Kestävän liikenteen tavoite on älykkäämpi liikenne pienemmin päästöin. Tapamme siirtää ihmisiä ja tavaroita paikasta toiseen on murroksessa. Matkustamisen tulee olla helppoa, ja se edellyttää tietoa vaihtoehdoista. Kun haluaa edetä pisteestä A pisteeseen B, on saatava nopeasti ja näppärästi tieto matkustamisen vaihtoehdoista, nopeudesta ja hinnasta. Ei siis niinkään tavasta. Tämä taas vaatii palveluja. Älypuhelimet löytyvät jo jokaiselta matkustajalta. Millaisia matkoja me sitten teemme? Kauppaan, työpaikalle ja lasten harrastuksiin. Olisiko näissä palvelun paikka? Esimerkiksi ostaisitko palvelun, jolla lapsesi viedään ja tuodaan harrastuksesta?

Mutta otetaanpa askel taaksepäin. Tutkimusten mukaan suomalainen käyttää matkoihinsa 85-prosenttisesti autoa. 60 prosenttia matkoista on pituudeltaan alle 5 kilometriä ja 95 prosenttia alle 50 kilometriä. Sähköautohan on kiinnostava jo nyt, kunhan sen elinkaarikustannukset asettuvat houkutteleviksi. Houkutteleva tarkoittaa selvästi halvemmaksi kuin polttomoottoriauto.

Liikutaan sähköllä ja korvataan polttomoottorit sähkömoottoreilla. Liikenteessä sähkömoottoreita löytyy sähkövetureista, metroista, raitiovaunuista, sähköautoista, pyöristä, mopoista ja muista pienemmistä välineistä. Sähkömoottorit ovat kaikkialla. Erityisesti taajuusmuuttajaohjauksella käyttökohteita riittää. Taajuusmuuttajaa käyttämällä sähkömoottori saadaan pyörimään tarpeen mukaisesti. Sopivat tehot saadaan sähkömoottorista irti taajuusmuuttajalla kaasuttaen. Näin kulku on  energiatehokasta, kunhan energiaa käytetään vain tarpeen mukaan. Tähän suuntaan mennään ja kovaa.

Sähköisissä ajoneuvoissa haasteena on akku. Kun akkuteknologia kehittyy, sähkön varastointiin liittyvä problematiikka vähenee ja akkukäyttöiset ratkaisut lisääntyvät räjähdysmäisesti. Minä ainakin haluan kaikki kotona käyttämäni laitteet johdottomiksi ja harvoin ladattaviksi. Autokin voisi olla sellainen.

Liikenteen lataustekniikat ovat jo nyt nykypäivää. Latausverkot voidaan luoda hetkessä, ja tekniikka on olemassa. Laivakin kannattaa laittaa  sähkötöpseliin satamassa. Näin apumoottorit, jotka tuottavat sähköä laivan tarpeisiin, voidaan sammuttaa. Kaupungin keskustassa olevan sataman päästöt, tärinä ja melu vähenevät. Sataman läheisyydessä olevat asujat ja toimijat kiittävät.

Liikenne muodostaa Suomen kasvihuonepäästöistä 20 prosenttia. Sähkömoottori on oiva tapa vähentää sitä. Lisäksi tarvitaan älykkäitä liikkumisen palveluja niin ihmisille kuin tavaroille.

Tulevaisuudessa nuorimies karauttaa hurmaamaan tyttöään sähköajoneuvolla. Ajoneuvoa ei omista isä, vaan palveluntuottaja. Jokin on kuitenkin kuin ennenkin. Nahkatakin on isä pojalleen ostanut.

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Juha Muhonen

Toimin myyntijohtajana ABB:llä vastuualueena tuulivoima ja raideliikenne. Työssäni kohtaan mielenkiintoisia asiakkaita ja projekteja. Olen ollut ABB:llä 27 vuotta erilaisissa tehtävissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Sähköverkon automaatiosta minulla on 20 vuoden kokemus ja näiden vuosien aikana olen käynyt läpi miltei kaikki Suomen sähkölaitokset ja tunnen asiakaskuntamme hyvin. ABB:n tuotteiden, järjestelmien ja palveluiden tuntemuksessa on jatkuvasti kehitettävää, mikä antaa mahdollisuuden viedä uusia asioita omille vastuualueille. Myös kestävän ja sähköisen liikenteen asiat kuuluvat tehtäviini. Nämä tulevat varmasti mullistumaan tulevaisuudessa, joten tekemistä riittää.
Kommentoi