Y-sukupolvi ja tulevaisuuden tehdas

YuMi®-robotti (You and Me) esittelyssä Robottiviikolla 2015.

Tulevaisuuden tehtaan työntekijät edustavat uutta sukupolvea. Uusi sukupolvi tuo mukanaan täysin uuden vaatimustason.

Tilastojen mukaan yli 50 prosenttia maailman työvoimasta vuonna 2020 edustaa 80-luvun alun ja 90-luvun puolivälin aikana syntyneitä. Tämä Y-sukupolveksi ja nettisukupolveksikin kutsuttu joukko ottaa ohjat ja tuo työelämään mukanaan uuden vaatimustason.

Prosessien käyttöliittymien tulee olla helppoja, intuitiivisia ja personoitavissa. Ohjelmointi on oltava mahdollista tablettien avulla ja pääsy työpaikan prosessiin on oltava mahdollista myös kotisohvalta. Jos perusehdot eivät toteudu, niin Y-sukupolven edustajaa on vaikea rekrytoida töihin. Tämä on jo arkipäivää. Miten sinun yrityksesi vastaa tulevaisuuden haasteeseen?

Käyttöliittymät ovat avainroolissa. Moderneissa roboteissa on avoin ohjelmistorajapinta, jonka päälle voidaan rakentaa mitä upeimpia käyttöliittymiä. Robottiviikolla on nähtävillä ABB:n teollisuusrobotti, jonka Reaktor on opettanut twiittaamaan. Lisäksi Robottiviikolla pääset tutustumaan ABB:n YuMi®-robotin uskomattoman helppoon ohjelmointiin. Teollisuusrobotit ovat helppokäyttöisiä, uudelleen ohjelmoitavissa, ja niissä on modernit käyttöliittymät!

Y-sukupolvi, tervetuloa tutustumaan moderniin robotiikkaan. Nähdään Robottiviikolla Helsingin Viikissä! airoisland.fi/robottiviikko/ 

 

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Janne Leinonen

Toimin ABB:llä Suomessa Robotics-liiketoimintayksikön johtajana. Työni on monipuolista ja saan työskennellä modernin tekniikan parissa kansainvälisessä yrityksessä. ABB:llä olen työskennellyt reilut kymmenen vuotta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin erilaisissa tuotehallinnan ja myynnin johtamistehtävissä. Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri. Nykyisessä työssäni tekniikka ja talous yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. On innostavaa, kun saa tehdä työtä robotiikan parissa yhdessä innovatiivisen porukan kanssa.
Kommentoi