Päätepysäkiltä voimaa sähköbusseille

Sähköbussit ovat osa tulevaisuuden lähiliikennettä. Päätepysäkkilataus palvelee tulevaisuudessa myös muita raskaan liikenteen ajoneuvoja.

Sähköbussihankkeita on Suomessa paraikaa vireillä monissa suurissa kaupunkikeskuksissa, niin Helsingissä, Lahdessa, Tampereella kuin Turussa. Sähköbussit ja niiden erilaiset latausratkaisut puhuttavat. Nyt tehtävillä päätöksillä on kauaskantoisia seurauksia, niin ympäristön, kustannusten kuin käytettävyydenkin näkökulmasta.

Katsoopa asiaa mistä näkökulmasta tahansa, sähköbussien latauksen toimivin ja kustannustehokkain ratkaisu on päätepysäkkilataus, missä virroitin on latausasemalla (inverted pantograph), eikä ajoneuvossa ja ajoneuvossa on käyttötarkoitukseen optimimitoitettu akusto. Sen hankintahinta on matalampi ja infrastruktuurikulut kokonaisuudessaan pienemmät. Senpä vuoksi päätepysäkkilatausasemat ovat tulevaisuuden hallitseva energiansiirtotapa sähköverkosta sähköbusseihin.

Liikenne aiheuttaa vuosittain jopa neljäsosan typpi- ja hiilidioksidipäästöistä. Yksi ratkaisu vähentää päästöjä ovat sähkökäyttöiset raskaat ajoneuvot, kuten sähköbussit. Sähköbussit eivät kuitenkaan ainoastaan leikkaa liikenteen päästöjä. Niiden käyttöönotolla on suoria vaikutuksia myös tuontiöljyriippuvuuteen. Lisäksi ne luovat uusia työpaikkoja sähköajoneuvojen valmistuksessa. Myös kuluttajan kannalta sähköbussit ovat lähes ideaalinen ratkaisu kaupunkiliikenteeseen. Moottoriääniä ei juurikaan kuulu ja päästöttömyys on tietysti plussaa.

Suomen ABB on ollut mukana kehittämässä päätepysäkkilatauksen tekniikkaa neljälle vuodenajalle soveltuvaksi. Sähköbussien latausasemissa (Terra XB) on hyödynnetty yli kahden tuhannen pikalatausaseman toimituksista kertynyttä kokemusta. Sen ansiosta latausasemien modulaarinen sähkömekaaninen rakenne ja web-pohjaiset hallintatyökalut takaavat käytettävyyden, joka on aivan omassa luokassaan.

Kaupunkikeskustojen liikenne- ja aluerakentamisen suunnittelussa on hyvä myös huomioida, että tulevaisuudessa täysin automatisoitu latausverkosto palvelee sähköbussien lisäksi myös muita raskaan liikenteen kaupallisia ajoneuvoja. Laajemmassa mittakaavassa monimuotoinen sähköinen liikenne tuo mukanaan valtiolle lisätuloja, etenkin jos sähköajoneuvojen valmistus tehdään kotimaassa. Tie tuohon tulevaisuuteen alkaa jo tänään. Ratkaisut ovat jo olemassa.

 

06.10.2015 tekstiin lisätty linkki artikkeliin http://www.electromobility.fi/2015/10/kaupunkien-bussiliikenteen-tulevaisuus.html

Kategoriat and Avainsanat
Tietoja kirjoittajasta

Jukka Mäkinen

Toimin ABB:llä tuotepäällikkönä uusiutuviin energioihin liittyvien teknologioiden parissa. Työkenttääni kuuluvat niin sähköinen liikenne kuin uusiutuvat energiamuodotkin. Käytännön työ on erilaisten tuotteisiin ja palveluihin liittyvien tarpeiden selvittämistä, megatrendien seurantaa, eri teknologioiden mahdollisuuksien kartoittamista, markkinointiviestintää ja ratkaisumyyntiä. Työssäni innostavinta ja haastavinta on sen monimuotoisuus.
Kommentoi