Duurzame klantrelaties voor toekomstgerichte automatisering

ABB stelt de klant centraal en verdiept zich al jarenlang fundamenteel in de automatiseringsproblematiek.

In diverse industrieën zoals water, infra, chemie, power, olie, gas om er een paar te noemen vraagt de automatisering steeds meer vergaande oplossingen die toekomstgericht zijn voor de bedrijven. Producten en oplossingen van ABB ondersteunen de primaire infrastructuren in de productieprocessen bij bedrijven. Kritische projecten worden gekenmerkt door langdurige klantrelaties. Openheid, samenwerking en kennisuitwisseling met onze klanten zijn kenmerkend voor ABB.

ABB stelt de klant centraal en verdiept zich al jarenlang fundamenteel in de automatiseringsproblematiek. Alleen door je toegewijd te verdiepen in de wensen en eisen van een klant kun je helpen met slimme en toekomstgerichte antwoorden. De toegevoegde waarde van ABB bij de implementatie van automatisering en optimalisatie voor duurzame oplossingen draagt bij aan een verbeterde en optimale bedrijfsvoering. Bij bedrijven in diverse sectoren (zoals chemie, olie, gas, water, power, infra) is de productie met behulp van oplossingen van ABB geautomatiseerd. Met een aantal bedrijven werkt ABB al dertig jaar of meer samen. Dat soort langdurige relaties is kenmerkend voor ons bedrijf. Wij zijn nauw betrokken bij de projecten van onze klanten en er is een continue wisselwerking. De input die we ontvangen nemen wij uiterst serieus en we pakken dat op in onze corporate research.

ABB Gebruikersdag

Voor kennisuitwisseling organiseren we ieder jaar een ABB Gebruikersdag. Het doel van onze Gebruikersdag is tweeledig; het is enerzijds een netwerk-event waar relaties van verschillende bedrijven onderling ervaringen uit kunnen wisselen. Anderzijds stellen wij onze klanten in staat om nieuwe kennis op te doen. Op die manier kunnen onze relaties op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in het uitgebreide portfolio van ABB. Naast het informeren is ook voor ons de kennisuitwisseling ontzettend belangrijk. Alleen door goed te luisteren naar onze klanten kun je met passende oplossingen komen! De medewerkers van Industrial Automation zijn in hun denkproces voortdurend bezig met het inzetten van kennis en producten voor het verbeteren van de procesaansturing en oplossingen waarmee storingen voorkomen kunnen worden. Onderdeel van dat proces is het inschatten van faalkansen zodat te voorspellen is wat fout zou kunnen gaan.

ABB Gebruikersdag

ABB heeft haar digitale oplossingen voor procesoptimalisatie samengebracht binnen het multidisciplinaire platform ABB Ability™. Dat betekent dat alle kennis en voordelen uit verschillende sectoren samenkomen. Zo profiteert de ene sector ook van de ervaringen en kennis die op ander terrein zijn opgedaan. ABB Ability™ bundelt wereldwijd zo’n 70 miljoen verschillende apparaten. Dat zullen er in de toekomst nog veel meer worden. Ze zullen ook steeds sterker met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren. In deze tijd gaan de ontwikkelingen hard. Maar nu meer en meer apparaten met elkaar verbonden zijn en onderling communiceren, zal het belang van cybersecurity verder toenemen. De bedreigingen nemen toe en de afhankelijkheid van software wordt groter. Vandaag de dag bevat vrijwel elk component software. Doordat wij onze producten tot in detail kennen, waarborgen wij de gebruikszekerheid en veiligheid. Zo kunnen wij onze klanten uitleggen hoe zij de systemen moeten gebruiken, onderhouden en optimaliseren. Deze dienstverlening wordt steeds belangrijker. Cybersecurity is een hot topic. Bedrijven met kritische infrastructuur onderwerpen hun installaties nu jaarlijks of tweejaarlijks aan een grondige cybersecurity-check. In een tijd waarin technologie zo snel evolueert volstaat dat niet meer. Het wordt steeds noodzakelijker om de kritische infrastructuur permanent te monitoren. Gebruikers van hard- en software moeten de systemen continue updaten om aanvallen voor te blijven en hun eigen systeem optimaal te beschermen. Met cyber asset management detecteren we nieuwe devices, aanpassingen in bestaande apparaten en bedreigingen van buitenaf. Zo verhogen we niet alleen de veiligheid, maar ook de efficiëntie.

De toekomst voor ABB ligt in de combinatie van producten en diensten. Op dit moment zijn er veel kleine specifieke automatiseringsoplossingen. Echter om dit te kunnen onderhouden vormt dit zo’n grote uitdaging dat het ernaar uitziet dat een beperkt aantal grote universele oplossingen op hard- en softwaregebied zal overblijven. De structuur van de protocollen wordt meer open maar daardoor neemt de dreigingskans toe. De producten worden steeds complexer en sneller. Door al deze nieuwe ontwikkelingen wordt de noodzaak om de producten veiliger te maken ook groter. De ABB Gebruikersdag is een van de manieren waarmee wij ervaren hoe onze klanten bezig zijn. Leren van ervaringen en vaststellen dat je tegen uitdagingen aanloopt die je met elkaar kunt oplossen is bijzonder nuttig. ABB luistert naar haar klanten en beschikt over de kennis om de producten en diensten te ontwikkelen en te leveren die een verantwoorde digitale toekomst mogelijk maken.

Categorieën and Labels
Over de auteur

Cuno van den Hondel

Cuno van den Hondel is Manager Service Benelux Industrial Automation van ABB.
Opmerking bij dit artikel plaatsen